söndag 8 januari 2012

Sopdykning ett brott?

Något som är intressant är ju grejen om att sopdykning är olagligt. Som jag/vi förstått det är det olagligt, men förstår inte riktigt varför? Någon som vet? Läser runt lite i olika artiklar och det kommer upp lite allt omöjligt om detta.

Angående detta inlägg så har ju faktiskt dumpstermamman blivit ertappad av polisen en gång. Det som hände då var att hon fick slänga maten samt gå igenom allt. Utifrån det skulle hon få böter, men någon böter har aldrig dykt upp..? Hon fick till och med en liten notis i VK om detta, haha.


På Vk.se hittade jag också denna artikel om två män som även dom blev gripna i Umeå för sopdykning. Läste i en annan artikel att brottsrubriceringen för detta var "egenmäktigt förfarande", det olagliga var alltså att vistas i någon annans container. Förstår faktiskt inte vilken jävel som orkade anmäla dem. OK om polisen får syn på det, men V-E-M orkar anmäla? Någon som har jäkligt tråkigt skulle jag tro..

Läser vidare och ser i olika kommentarsfält att folk är arga på butikerna. Själv ser jag ingen anledning till det riktigt, eftersom det finns en lag på att mat måste datummärkas=den kommer att slängas när den är "gammal". Den lagen kan man ju diskutera också men väljer bara att säga: ONÖDIG. Till viss mån är den väl bra, men hysterin den skapar; ajaj. Som sagt är det ju inte butiken i sig som gör fel, utan människorna som handlar. Alla tar allt längst bak på hyllan, även om de till och med skulle hinna äta upp maten innan den gick ut. Jag har själv varit sån.

Det butikerna skulle kunna göra bättre är att samla ihop mat och ge till härbägen och dylikt (finns säkert vissa som gör också), men även där är det problematik med att man inte vill ge bort utgången mat pga matsäkerhet.

Nu spårade mitt inlägg lite här, måste verkligen sova nu.. Så Gott folk använd era näsor och ert smaksinne nästa gång innan ni slänger något, tror (hoppas) dock att de flesta faktiskt inte bara slänger mat utan att undersöka den innan. GODNATT!
/M

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar